L'INTENT DE 24 HORES DE KILIAN JORNET ACABA DESPRÉS DE 10 HORES

28 novembre 2020
L'INTENT DE 24 HORES DE KILIAN JORNET ACABA DESPRÉS DE 10 HORES

Kilian Jornet va sortir aquest cap de setmana del seu hàbitat natural per enfrontar-se per primera vegada a un repte de llarga distància en pista per intentar completar les 24h. Jornet va córrer durant 10h20, quan l'aparició sobtada de punxades al pit i marejos van obligar a retirar-se de el projecte pel qual portava gairebé un any entrenant. Hi havia recorregut 134,8km i 338 voltes.

El dia havia començat bé en Måndalen (Noruega), a la pista que Jornet ha fet servir durant aquests últims mesos per entrenar. A més de Kilian Jornet, cinc especialistes noruecs en la llarga distància es van unir a l'repte de completar les 24h en pista.

Tot i les temperatures baixes, les primeres hores es van desenvolupar segons el pla que Jornet havia marcat. No obstant això, a meitat de la volta 338 Jornet es va aturar sobtadament. L'equip mèdic va acudir ràpidament per poder assistir-:

"Em sentia bastant bé, amb alts i baixos com és normal en aquestes curses de llarga distància", va dir Jornet. "Llavors, de sobte, vaig sentir dues punxades al pit i vaig començar a sentir-me molt marejat i molt exhaust. El metge va fer algunes proves i va determinar que el més segur era anar a l'hospital per fer una exploració més profunda "

Les 24h de Jornet acabaven molt abans del que tenia en ment.

"A l'hospital van fer una sèrie de proves", va explicar Jornet dissabte després de ser donat d'alta de l'hospital. "Els metges no creuen que sigui alguna cosa greu".

Kilian Jornet portava gairebé un any entrenant per a aquest projecte, després de plantejar el repte als seus patrocinadors després d'haver completat les 24h en esquí de muntanya. La climatologia, les lesions i la pandèmia de l'Covid-19 han fet el projecte un enorme repte logístic i esportiu.

"Sens dubte les temperatures han estat baixes, especialment per a l'equip de logística, que va haver de posar sal a la pista i aguantar moltes hores mentre nosaltres estàvem en moviment constant. Havíem previst fer aquest repte fa cinc o sis setmanes, però les lesions i el mal temps ho van endarrerir fins ahir ", explicava Jornet.

Com tots els esdeveniments esportius aquest any, la pandèmia de l'Covid també ha estat protagonista. L'esdeveniment s'ha realitzat a porta tancada, sense públic i amb estrictes mesures sanitàries per a tot l'equip. Els corredors que han participat en el repte són tots noruecs. La seva participació mereix un especial reconeixement: Harald Bjerke, Jo Inge Norum, Simen Holvik, Didrik Hermansosn i Sebastian Conrad Håkansson van acceptar la invitació de Kilian Jornet i cadascun va realitzar el seu propi repte per superar les 24h. Tres d'ells han aconseguit completar el repte, aconseguint a més establir dos nous rècords noruecs.

Ja a casa, Kilian Jornet feia una reflexió sobre el projecte i la seva possible continuïtat:

"M'hagués agradat que el resultat fos un altre, però segueix sent divertit explorar coses diferents i nous projectes. Vull agrair a Salomon i Suunto el suport que han brindat a el projecte i sobretot a el club d'atletisme de Måndalen, els voluntaris i els magnífics atletes que s'han unit a l'repte. ¡Potser ens tornem a veure aviat! ".


 

Pictures: Haavard Dalen / Vegard Breie / Joakim Dokka

02 December 2020

Phantasm 24h run. What I’ve learned

Anterior