El cim més difícil

23 setembre 2020
El cim més difícil

En els últims anys hem viscut plegats reptes, documentals, projectes solidaris, noves aventures... avui, estic molt content de compartir amb tu el que de ben segur serà el cim més dur assolir amb el naixement de la Kilian Jornet Foundation.

Des que era un nen, sempre m'han insistit amb la importància de protegir el medi ambient. Durant tota la meva vida, he pujat muntanyes, he recorregut glaceres, i he viscut en primera persona els efectes devastadors del canvi climàtic. Tots tenim un paper en revertir aquesta tendència i aconseguir que les properes generacions no només puguin gaudir a les muntanyes, sinó també viure en un planeta més sa.

Estimo les muntanyes, i des de fa anys soc conscient de la importància de preservar-les. Tot i això, soc un dels grans destructors del medi ambient. El meu estil de vida durant l'última dècada com atleta professional ha estat lligat a viatges frenètics arreu del món i, així, he contribuït directament en accelerar l'escalfament global.

Les muntanyes son essencials per la nostra vida. Ens proporcionen l'aigua que s'emmagatzema a les glaceres, rius i llacs. Ens subministren recursos com aliments i energies renovables. Una tercera part dels boscos del planeta es troben en regions muntanyoses, així com més de la meitat dels punts calents de biodiversitat.

Fa por pensar com l'escalfament global pot afectar el planeta en les pròximes dècades o com la pol·lució pot canviar la biodiversitat, la nostra manera d'alimentar-nos o la dificultat de trobar aigua per beure. Aquesta por ha fet adonar-me que necessito canviar el meu estil de vida, ser més coherent amb l'amor que professo per les muntanyes i compartir-ho amb tu.

Per això, vull fer un pas més en aquesta direcció amb la creació de la Kilian Jornet Foundation, que col·laborarà amb projectes, organitzacions i persones que estan dedicades a preservar el planeta.

Hi pugem plegats? 

23 September 2020

Neix la “Kilian Jornet Foundation”

Anterior
03 September 2020

Res és impossible disponible a USA i UK

Següent