Què vam fer a la Vall de Langtang?

20 maig 2020
Què vam fer a la Vall de Langtang?

A l'abril de 2015 Jordi Tosas, la resta de l'equip i jo estàvem a punt per emprendre una expedició a l'Himàlaia, pocs dies abans un terratrèmol devastador va sacsejar la zona. Vam decidir no canviar els plans i viatjar igualment fins allà per ajudar en tot el necessari.

Quines accions vau portar a terme al Langtang per ajudar la vall després del terratrèmol? 

Kilian:

"Primer vam fer accions d’identificació de desapareguts ja que a la vall de Langtang el terratrèmol havia enterrat unes 600 persones sota allaus de roca. Després vam anar a pobles allunyats de regions de muntanya com Ganesh i Tamang per portar material de primera necessitat col·laborant amb l’ONG ACTED"

Jordi:

"A més, a través de la película Langtang sobre la nostra experiència vam fer una recollida de diners juntament amb l’ONG SOS Himàlaia-Iñaki Ochoa de Olza per reconstruir més de cent cases per a tots aquells que ho havien perdut tot i no tenien recursos"

Com vau saber què necessitava exactament Langtang perquè l’ajuda que els hi donessiu fos realment útil?

Kilian:

"Sabíem que era un lloc molt afectat per el terratrèmol, en Jordi hi tenia una connexió molt especial i era un lloc on no hi estaven encara arribant equips de rescat"

Jordi:

"Donada la proximitat del monsó era molt important treballar molt ràpid per evitar que la gent abandonés la zona. Altres ONG estaven focalitzades en l'entrega d'aliments i medicines. Vam veure que la necessitat de nous habitatges també era important. I vam decidir centrar tots els esforsos en aquesra direcció"

Com podem ajudar sent útils en situacions així?​

Kilian:

"De moltes maneres, ajudant amb els coneixements o aptituds de cadascú o col·laborant amb ONG’s i Fundacions que treballin a la zona o fent donacions a aquestes"

Jordi:

s molt important entendre el problemes que hi ha. I quines són les necessitats que genera aquest problema. A partir d'aquí buscar quines són les organitzacions que hi ha sobre el terreny i col.laborar amb elles, econòmicament o amb el nostre treball. Per altre banda es pot iniciar una campanya independent centrada en un problema concret. Per exemple, una ajuda molt important pel Langtang va ser la reactivació del turisme. Senzillament viatjant allà erem una ajuda, tant econòmica com psicològica"

VER PELÍCULA

 

VER PELÍCULA

VER PELÍCULA

 

VER PELÍCULA

 

20 May 2020

Recollir residus a l'Himàlaia

Anterior
12 May 2020

El material i l'equipament del projecte Summits of My Life

Següent