Phantasm 24

16 novembre 2020
Phantasm 24

Kilian Jornet vol intentar aquesta propera setmana un nou repte: córrer durant 24 hores en una pista d'atletisme amb l'objectiu de sumar el màxim de quilòmetres.

Segons explicava: "La motivació és sortir de la meva zona de confort, provar coses diferents i veure fins on puc arribar. És divertit descobrir diferents activitats i entrenar en pla és una bona prova i una oportunitat per aprendre en termes de nutrició i ritme, i després intentar aplicar aquestes coses a diferents activitats, especialment en projectes en alta muntanya".

Encara no s'ha determinat la data exacta de les 24h, ja que el projecte depèn de la climatologia. El repte tindrà lloc en una pista de 400m a Måndalen, Noruega amb temperatures que poden baixar fins a zero graus a la nit i oscil·lar entre 8 i 15 graus durant el dia. El repte Phantasm24 es podrà veure a través d'una transmissió en viu a www.Salomon.com/phantasm24

El dia de l'intent Jornet canviarà de direcció cada quatre hores en una pista que coneix bé i on s'ha entrenat durant diversos mesos. Amb l'objectiu de fer que la cursa sigui oficial també competiran diversos atletes noruecs especialitzats en la llarga distància. En el seu intent, Jornet es calçarà la nova S / LAB Phantasm de Salomon, una sabatilla d'asfalt lleugera que es llançarà a la primavera de 2021.

Jornet fa uns mesos que té els ulls posats en aquest repte de 24 hores i, com és habitual no vol fer prediccions ni fixar-se expectatives sobre fins on pot córrer. Dit això, sempre hi ha la possibilitat de fer l'extraordinari. Oficialment, la distància més llarga que s'ha registrat en 24 hores va ser establerta el 1997 per Yiannis Kouros, que va córrer 303.506 quilòmetres, el que Jornet ho considera "absolutament salvatge".

"Són tants quilòmetres que no puc ni visualitzar-lo. He vist els parcials de Yiannis, així que intentaré seguir-lo fins que el cos aguanti. Sé quina velocitat he de mantenir, així com el ritme de cada quilòmetre i cada volta. És clar que les primeres 10 hores seran una mica més ràpides i que després afluixaré. El més important serà no tenir problemes musculars ni d'alimentació", explicava en Kilian.

Gran part de la investigació d'entrenament de Jornet s'ha centrat en minimitzar les lesions que poden sorgir amb el moviment repetitiu de córrer en terreny pla. De fet, es va veure obligat a retardar l'intent de 24 hores a les últimes setmanes a causa d'algunes lesions musculars que van sorgir abans de la seva primera cursa de 10 km en ruta, la famosa cursa de Hytteplanmila a Noruega, que va acabar en 29:59 a mitjans d'octubre.

"Crec que el més complicat és poder entrenar de manera constant i no tenir lesions perquè la transició a un terreny pla és molt difícil per als músculs", diu Jornet. "L'entrenament ha estat una mica frustrant els últims mesos passant de lesió en lesió. He tingut bons blocs d'entrenament i després m'he lesionat i he hagut de descansar. Ara, el pla és fer una bona setmana d'entrenament i veure com se sent el meu cos, després descansar els teixits musculars i recuperar-me per l'intent. "

A Noruega, on viu Jornet, la pandèmia de l'COVID-19 no ha tingut tanta incidència com altres països europeus. Tot i així, per complir amb totes les mesures de prevenció sanitàries, l'estadi estarà tancat als espectadors durant la carrera.

Credit pictures: Vergard Breie

28 November 2020

L'INTENT DE 24 HORES DE KILIAN JORNET ACABA DESPRÉS DE 10 HORES

Anterior
30 October 2020

Res és impossible disponible en francès

Següent