Kilian Jornet es lesiona el peroné a la Pierra Menta

09 abril 2018
Kilian Jornet es lesiona el peroné a la Pierra Menta

Kilian Jornet va patir dissabte passat una caiguda mentre participava en la Pierra Menta, una cursa d’esquí de muntanya per etapes que s’estava disputant a Arêches Beaufort, als Alps francesos. A la penúltima baixada, Jornet liderava la prova al costat del seu company d’equip, l’austríac Jakob Hermann quan va patir una caiguda. A l’aixecar-se, va notar un fort dolor a la cama i el peu esquerre. Malgrat això va decidir continuar per intentar acabar l’etapa. No obstant això, el dolor li va impedir continuar, i en la següent pujada, conscient que podia tractar-se d’una lesió greu, va decidir abandonar i demanar assistència. Els equips de rescat de la prova li van evacuar cap a un centre mèdic a Beaufort. Allà, li van realitzar les proves pertinents per determinar en primer moment un trencament de peroné i procedir a immobilitzar la cama.

Per confirmar l’abast de la lesió, Jornet es va sotmetre ahir a una ressonància magnètica a Annecy (França). L’informe mèdic ha indicat que, a més del trencament de peroné, Jornet ha patit també una esquinç de grau I-II del lligament peroneo astragalí anterior (LPAA). Jornet no haurà de passar per quiròfan però sí que haurà d’estar diverses setmanes amb la cama immobilitzada i fent repòs. A partir de la segona setmana podrà començar la fase de recuperació fisioterapèutica passiva, a força d’hipertèrmia i magnetoteràpia. Després, i segons avanci la lesió, podrà començar una teràpia més activa. En total, s’estima que el procés de recuperació li prendrà a Kilian Jornet uns 3 mesos.

Després de consultar amb el seu equip mèdic, s’ha confirmat el diagnòstic, i Dani Brotons, metge personal de Kilian Jornet establia: “Kilian presenta una fractura espiroidea del 1/3 mig del peroné, no desplaçada, així com un esquinç de grau I-II del lligament peroneo astragalí anterior (LPAA). Descartem tractament quirúrgic i procedim a immobilitzar la cama totalment. s’estima que la consolidació de la fractura serà de 2 mesos, i la bona cicatrització de l’esquinç en 3 setmanes. Seguirem fent proves setmanalment per comprovar que no hi ha desplaçament en la fractura “.

Jornet s’ha pres amb tranquil·litat la lesió i afirmava: “Vaig patir una caiguda quan estàvem a punt d’acabar la Pierra Menta, i de seguida em vaig adonar que alguna cosa anava malament. Vull agrair el suport brindat per tot el personal de la Pierra Menta: cossos de seguretat, personal mèdic, pisters de Arêches Beaufort i als voluntaris que em van ajudar en tot moment. ‘Els accidents com aquests ocorren, així que ara només queda pensar en recuperar-nos bé per tornar a pensar en nous reptes aviat! “.

De moment, Jornet es perd les últimes carreres que tenia previstes per aquesta temporada d’esquí de muntanya i viatjarà de tornada a Noruega, on començarà el procés de rehabilitació. Així, se centrarà ara en la recuperació de la lesió abans de pensar en nous reptes per a la temporada d’estiu.

11 March 2018

National Geographic Adventurer Of The Year

Següent