CFAH Fast & Light style: Dakota Jones - Blog | Kilian Jornet Burgada

Fast & Light style: Dakota Jones

07 maig 2020
Fast & Light style: Dakota Jones

Quins són els valors d'aquesta forma d'anar a la muntanya?
L'objectiu no és subjugar la muntanya, sinó admirar-la i respectar-la. En lloc de baixar la muntanya al teu nivell, aspires a arribar al nivell de la muntanya. Quin valor té "conquerir" una cosa que no respectes?

Què et fa sentir el mètode Fast & Light?
Espantat, de vegades. Frustrat, sovint. Però a la fi, em fa sentir orgullós d'haver conegut la muntanya en els seus propis termes, tant si vaig aconseguir escalar el cim com si no.

Com influeix la filosofia Fast & Light en la teva relació amb les muntanyes?
La filosofia Fast and Light és simplement una extensió de la meva filosofia més àmplia sobre el paisatge. Els humans han demostrat d'un milió de vegades que som capaços de danyar els paisatges i que al fer-ho ens fem mal a nosaltres mateixos. Com a corredor i alpinista, el meu objectiu és relacionar-me amb els paisatges de muntanya d'una manera que els respecti i protegeixi. He d'estar disposat a treballar dur i patir per comprendre veritablement el seu poder i propòsit. Encara no conec el seu poder i propòsit, però mai deixaré de tractar d'entendre, i la forma en què intento entendre'ls és anar a les muntanyes amb l'estil més minimalista que pugui.

Recordes el primer cim que vas fer seguint aquesta filosofia?
Crec que cada cim que he fet ha estat d'aquest estil. La majoria dels cims que he escalat són relativament petites i simples. Només ocasionalment he estat capaç d'aconseguir grans escalades en un estil ràpid i lleuger. Crec que el Grand Teton el 2012 va ser el meu temps. Hi havia escalat el Grand Teton en estil regular amb molts equips i durant més de 2 dies en 2007. El 2012 vaig tornar i vaig pujar el Grand Teton per dues rutes diferents i també vaig pujar els Tetons de l'Mitjà i de Sud, tot en un sol dia en zapatatillas de córrer. Aquest va ser un gran dia. Després, és clar, escalar Innominatta amb Kilian va ser realment un canvi de vida.

VER PELÍCULA

VER PELÍCULA

 

VER PELÍCULA

 

VER PELÍCULA

 

11 May 2020

Sobre l'estil Fast & Light

Anterior
06 May 2020

Fast & Light style: Andreas Steindl

Següent