CFAH Fast & Light style: Andreas Steindl - Blog | Kilian Jornet Burgada

Fast & Light style: Andreas Steindl

06 maig 2020
Fast & Light style: Andreas Steindl

Andreas Steindl és un esaclador de muntanya suís, esquiador de muntanya i guia de muntanya. 

Com explicaries la filosofia Fast & Light en una frase?

Anar lleuger fa possible moure's més ràpid i moure's més ràpid ens permet anar més lluny i fer o veure més en un dia.

Qui et va inspirar o va ser el teu mentor per seguir aquest estil?
Ueli Steck i Simon Anthamatten van ser una gran inspiració els primers anys quan vaig començar a fer muntanyisme, vaig aprendre molt d'en Simon. Després, amb els anys, un paio boig i fort anomenat Kilian Jornet va mostrar el que és possible fer i ara és una gran inspiració per a mi.

Quins són els avantatges i desavantatges d'aquest estil?
L'avantatge és que et mous més fàcilment i més còmodament amb equipament lleuger. És més ràpid passar per zones perilloses, fet que et dóna certa seguretat i si el clima canvia, saps que pots tornar ràpidament. El desavantatge és la velocitat, has romandre tot el temps molt concentrat, especialment en terreny fàcil on pots moure't encara més ràpid, el que significa que has de decidir molt ràpid sobre els teus moviments. L'altre punt és l'equip minimalista, això vol dir també que si alguna cosa surt malament, llavors realment pots tenir problemes.

Què et fa sentir un ascens en aquest estil en comparació amb l'estil tradicional?
L'estil ràpid i lleuger fa que la muntanya sigui més esportiva. L'alpinisme tradicional té més a veure amb l'experiència i gaudir de el paisatge i la llibertat. L'estil ràpid i lleuger és el mateix només amb el desig personal d'esforçar-se i patir més. Per a mi, la millor part és quan estàs tan concentrat i esforçant-te que t'oblides de tota la resta. Estàs just en el moment, tu i la muntanya, una sensació molt intensa de vida i concentració, potser com la meditació.

Recordes la primera escalada en F&L?
Va ser al 2010 durant la travessia als Alps suïssos a les 5 torres de Stockhorn i després al Bietschhorn de tornada a la vall en aproximadament 14,5 hores amb un amic.

La teva millor pujada en estil F&L?
La millor escalada va ser el 2015, des de Zermatt sobre uns pics de 4000m fins Saas Fee, especialment sobre Täschhorn i Dom, perquè puc veure'ls cada dia des de la meva ciutat natal. I, finalment, el Cervino pujant i baixant de Zermatt, no tan ràpid com en Kilian, però tot i així feliç. I un moment especial també va ser escalar les 4 crestes del Matterhorn en un dia amb Franz (François Cazzanelli).

VER PELÍCULA

VER PELÍCULA

 

VER PELÍCULA

 

VER PELÍCULA

 

06 May 2020

Fast & Light style: Steve House

Anterior
01 May 2020

Parodia Summits of My Life

Següent