Club de lectura Kilian Jornet

04 abril 2020
Club de lectura Kilian Jornet

En la primera edició del club de lectura ens centrarem en llibres de ficció. Aquesta és la selecció:

 

Claus y Lucas (Agosta Kristof)

Un clàssic modern. Una lliçó d’escriptura. Una lectura memorable i devastadora.Els bessons Claus i Lucas viuen en un país ocupat per forces estrangeres. Són enviats a una ciutat fronterera, fugint de la Guerra—una guerra—, que s’apropa al seu final. La seva àvia, una dona cruel i abjecta que viu en una caseta ruïnosa dels afores, els acollirà de mala gana. Els nois respondran a les penalitats practicant una sèrie d’exercicis amb l’objectiu de fer suportable l’insuportable: el fred, la gana, el dolor, la guerra. Anotaran els seus progressos en un quadern escolar i esdevindran uns mestres precoços i impassibles en l’art de sobreviure. Així s’inicia la trilogia de Claus i Lucas, d’Agota Kristof, formada per El gran quadern, La prova i La tercera mentida, que Amsterdam Llibres recupera en aquest volum amb traducció de Sergi Pàmies. Aquestes tres novel·les configuren una de les al·legories més torbadores i inquietants sobre l’Europa de la Segona Guerra Mundial, la de la Guerra Freda i la de les revolucions de 1989. Però no tan sols això. Pocs escriptors han arribat tan lluny com Kristof en l’exploració de la identitat, la crueltat, la solitud i la mentida. Escrita amb desapassionada precisió, Claus i Lucas és una freda ganivetada de la qual el lector no acabarà de refer-se mai

 

DESCARREGAR EBOOK

 

La insoportable lleugeresa de l'ésser (Milan Kundera)

Aquesta és una història d'amor, és a dir de gelosia, de sexe, de traïcions i també de les debilitats i paradoxes de la vida quotidiana de dues parelles amb destins entrellaçats.  La gelosia de la Teresa pel Tomàs, el tossut amor d'aquest per ella, oposat al seu irrefrenable desig d'altres dones, l'idealisme de Franz, amant de la Sabina, i la necessitat d'aquesta, amant també deñ Tomàs, de perseguir una llibertat que tan només la condueix a la insuportable lleugeresa de l'ésser, es converteixen de simple anècdota en reflexió sobre problemes que ens afecten a tots.

COMPRAR LLIBRE

El marino que perdió la gracia del mar (Yukio Mishima)

Mishima retrata en esta breve novela a través de su protagonista, Noboru, el abismo insalvable que se abre como una herida entre el desesperado intento de un clan de adolescentes de hallar su ubicación en el mundo mediante un código de conducta fuera de uso, y una sociedad ya irremediablemente convulsionada y despojada de su armonía tras la traumática derrota en la Segunda Guerra Mundial.

DESCARREGAR EBOOK

El extranjero (Albert Camus) 

" El extranjero " , novela con cuya publicación saltó a la fama Albert Camus en 1942, tiene como referencia omnipresente a Meursault, su protagonista, a quien una serie de circunstancias conduce a cometer un crimen aparentemente inmotivado.

El desenlace de su proceso judicial no tendrá más sentido que su vida, corroída por la cotidianidad y gobernada por fuerzas anónimas que, al despojar a los hombres de la condición de sujetos autónomos, los eximen también de responsabilidad y de culpa.

DESCARGAR EBOOK

DESCARREGAR EBOOK

31 March 2020

Un rècord entre amics #summitsathome

Anterior
27 March 2020

El Cerví, símbol de l'impossible #summitsathome

Següent