Calendari per la temporada de trail

19 març 2014
Calendari per la temporada de trail

Kilian Jornet presenta una temporada de trail running molt completa, amb varietat en les proves i en els recorreguts escollits

L'objectiu serà estar el més endavant possible en els tres circuits Skyrunning World Series a més de participar en altres proves icòniques voltant del món

"Serà un estiu molt complet , amb carreres de totes les distàncies on intentaré ser el més competitiu possible . Espero poder fer bones curses en totes les disciplines i estar el més endavant en totes elles . Em fa especial il · lusió la Hardrock i altres carreres a Europa que cal córrer si o si com Zegama, Kima o Sierre Zinal", comentava

 

A falta de l'última prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya, Kilian Jornet comença a pensar en l'estiu. Per això ha presentat el calendari de proves en les que participarà en la temporada de trail running 2014. L'objectiu principal serà lluitar per les tres modalitats del circuit Skyrunning World Series, ja sigui quilòmetre vertical,sky race i ultra marató. No obstant això, el de la Cerdanya no vol perdre proves clàssiques del calendari i competirà en un total de 11 proves al llarg de la temporada. Kilian Jornet comentava: "Arriba una altra temporada de trail. Serà un estiu molt complet, amb curses   de totes les distàncies on intentaré ser el més competitiu possible. Espero poder fer bones curses en totes les disciplines i estar el més endavant en els tres circuits. Fora del circuit em fa especial il·lusió la Hardrock i altres carreres a Europa que cal córrer sí o sí"

Un cop més, Jornet farà una conversió de l'esquí de muntanya durant el mes de maig, segons comentava: "Vaig a començar a entrenar durant la primera setmana de maig. No m'agrada córrer quan encara hi ha neu, i sobretot a finals d'abril i principis de maig que un cop acabada la Copa del Món encara es poden fer moltes travesses i baixades en esquí extrem ja que és quan els dies s'allarguen i hi ha bones condicions. Per això crec que començaré a entrenar una setmana abans de Transvulcania".

Així doncs, la temporada començarà al maig amb la participació en la Transvulcania, tant al quilòmetre vertical com en l'ultra marató (83km, 8.525m D+): "Encara que sigui una cursa jove, l'ambient que es viu a la Palma ha fet que s'hagi consolidat com una de les cites indiscutibles". Després de la cita, Jornet no es vol perdre Zegama (42km, 3.835m D+), una de les seves proves preferides: "Què dir de Zegama! Serà la meva setena participació a la cursa. Sempre s'ha de tornar a Zegama, per l'ambient, per la gent..."

A finals de maig Kilian partirà a Alaska per intentar coronar el McKinley, com a part del seu projecte Summits of My Life. Preveu passar-hi unes setmanes i tornar per poder acudir als Campionats del Món de Sky Running, que es celebraran a finals de juny a Chamonix (França). L'atleta té previst participar al quilòmetre vertical i a la marató: "Crec que arribaré una mica cansat del McKinley, però espero poder estar en condicions per disputar les dues curses en un circuit que conec molt bé" .

Al juliol arribarà una de les cites més esperades. Després de tres anys optant a una plaça, Jornet ha obtingut un dorsal a la Hardrock 100 (160km, 10.000m D+), una cursa americana a la qual només s'hi pot accedir a través d'un rigorosós sorteig: "Per fi ! És una cursa que mai que pogut disputar però que sempre m'ha fet il·lusió, i aquest any hi ha hagut sort. El recorregut i el paisatge són espectaculars en les que crec són les muntanyes més boniques de la America continental. A més, aquest any hi haurà un gran nivell entre Tim Olson, Julien Chorier, Seb Chaigneau, Dakota Jones..."

Després de la Hardrock, dues cites a Itàlia completaran el mes de juliol, ambdues en terreny conegut per Jornet: la Dolomites Skyrace, on participarà al quilòmetre vertical i la Skyrace (22km, 1.750m D+) així com al Giir di Mont (32km, 2.650m D+): "La Dolomites Skyrace és per a mi una de les carreres que defineix el que és el skyrunning: tècnica i velocitat per arribar al cim. És sens dubte una cita indiscutible. També estic molt content de poder tornar a Giir di Mont després de dos anys, és una gran cursa, molt dura i molt ràpida, i on he viscut les millors batalles al costat de Marc de Gasperi".

Kilian començarà el mes d'agost a Suïssa participant en la clàssica Sierre Zinal (31km, 2.200m D+) : "Una de les curses que no poden faltar. Sierre Zinal és la viva història de les curses per muntanya, en un recorregut molt atlètic que caldrà preparar bé per poder anar ràpid". A finals d'agost, Jornet participarà el trofeu Kima (50km, 3.800m D+), una cursa molt alpina que espera amb ganes: "És la cursa en majúscules. Llarga, tècnica, amb molt pocs participants i molt salvatge!"

Al setembre, el de la Cerdanya tornarà a viatjar als Estats Units per participar a la Rutt Ultra (50km, 3.048m D+), prova final de les Ultra Series: "Serà una primera edició de la qual sembla l'autèntica carrera de Skyrace als Estats Units". Per clausurar les sèries de sky race i quilòmetre vertical, correrà a l'octubre la Limone Extreme (23,5 km, 2,000 m D+), al voltant del llac di Garda a Itàlia: "És una cursaque discorre per un paisatge bucòlic de l'Itàlia més burgesa. Unes muntanyes de vertigen en un recorregut molt dinàmic i que, com sempre a Itàlia, es viu amb molta passió".

 

Kilian Jornet espera poder clausurar la temporada acudint un any més a la Diagonale des Fous (170km, 9.500m D+) a l'illa de la Reunió: "Si arribo bé a final de temporada cal anar al Grand Raid. És una carrera que cal viure, no només per l'ambient sinó també pel seu magnífic recorregut entre volcans".

En acabar la temporada, i abans de tornar a calçar-se els esquís, Kilian Jornet viatjarà a l'Argentina per provar el rècord de l'Aconcagua, que clausurarà l'any 2014 de reptes de Summits of My Life.

Una vegada més, un calendari amb 11 proves molt variades que discorreran per cinc països. Molts quilòmetres i molts metres de desnivell que posaran a prova la capacitat d'adaptació i resistència de l'atleta.

Foto: www.droz-photo.com

27 March 2014

Déjame vivir ja està aquí!

Anterior
02 March 2014

Doble victòria a diablerets

Següent