CFAH Calendari 2017 - Blog | Kilian Jornet Burgada

Calendari 2017

22 març 2017
Calendari 2017

Kilian Jornet té prevista molta activitat per a aquesta propera temporada. Lluny d'afluixar, lluny de voler estar-se quiet, l'atleta de la Cerdanya afronta uns mesos on la polivalència i el canvi d'entorn seran els seus mantres vitals. Al menú de l'estiu hi haurà de tot. Des expedicions a l'Himàlaia fins a curses de trail pel Pirineu, passant per projectes personals i participació en grans clàssiques del trail running.
 
"A mi m'agrada la polivalència, i aquesta temporada pinta molt bé perquè tindrem una mica de tot. Des del gran projecte de l'Everest fins a curses de trail, passant per projectes personals de alpinrunning. Segueixo motivat com el primer dia, així que tinc moltes ganes de veure què passarà en aquesta temporada ", explicava Jornet
 
L'Everest, a la primavera i amb l'experiència de 2016
 
El gran objectiu d'aquest any seguirà sent, com en 2016, la temptativa d'ascens al sostre del planeta. L'Everest serà el cim que tancarà el projecte Summits of My Life, que des de 2012 l'ha portat a establir rècords d'ascens i descens en muntanyes al voltant del món.
 
En 2016, la meteorologia va impedir a Jornet i el seu equip intentar l'ascens, així que tornaran a intentar-ho, però canviant de temporada. Així, en comptes de viatjar a l'Himàlaia a finals d'estiu, l'equip ho farà a la primavera, segons explicava Jornet: "Volíem viatjar a l'agost perquè l'any passat ens va agradar l'experiència i les condicions, però no serà possible per tema de permisos. L'any passat vam aprendre moltes coses que esperem poder posar en pràctica aquest any, segur que serà una gran experiència ".
 
Trail running: assalt a les clàssiques
 
A la tornada de l'Everest, sigui quin sigui el resultat, Jornet afrontarà un estiu ple de carreres. Tal com explicava: "Mai he perdut la motivació per competir, però és cert que en els últims anys la resta de projectes m'havia deixat poc temps. Les carreres serveixen de motivació per entrenar i donar el millor de nosaltres en un dia, així que tinc previst participar en algunes durant aquest estiu ".
 
El seu primer objectiu és la Marathon du Mont Blanc, a Chamonix, i segons explicava: "És una carrera que no tinc clar si podré anar, perquè dependrà de com tornem de l'Everest, però a la qual si puc aniré, perquè m'agrada la cursa i l'ambient ". Després de la cita als Alps, Jornet no es vol perdre la carrera que l'ha coronat en les tres anteriors edicions; la Hardrock. La mítica cursa americana és per Jornet: "La millor ultra en la qual he participat, tant pel recorregut com per l'ambient. És una carrera que sempre m'agrada repetir ". A l'agost torna la Tromsö Skyrace, carrera de la qual és coorganitzador i on Jornet no portarà el dorsal lloc sinó que formarà part del comitè organitzador.
 
Al final de l'estiu és quan es preveuen els plats forts de la temporada. D'una banda, Kilian Jornet figura entre els participants de la Ultra Trail du Mont Blanc. En la carrera per excel·lència, Jornet espera poder lliurar una bella batalla amb els millors corredors del món, tal com explicava: "Fa molts anys que no corro la UTMB i aquest any tinc ganes de tornar perquè sembla ser que hi haurà molt nivell. Hi ha poques vegades que es trobi una carrera amb tal densitat de corredors d'elit, per la qual cosa pot ser un espectacle bonic en una ultra ràpida com és UTMB ".
 
D'altra banda, Jornet no es vol perdre la Salomon Ultra Pirineu: "És la cursa de casa, on vaig començar a córrer i on sempre m'emociona tornar, l'ambient allà és molt especial". Entremig, el de la Cerdanya viatjarà a Escòcia per participar en la Glen Coe, una cursa extrema que explica: "La meva companya Emelie la va córrer fa dos anys i em va dir que havia d'anar, per la part salvatge i tècnica. Veurem què passa i què ens deparen les muntanyes d'Escòcia ".
 
Projectes personals: la motivació de sortir a la muntanya
 
Entre les carreres de la temporada, a Kilian Jornet encara li sobrarà temps per atacar alguns projectes personals. Algun està encara per definir, però a Jornet li agradaria poder entrar a formar part del Bob Graham Round Club. Entrar en aquest club no és fàcil, ja que primer cal completar una volta a través de 42 turons a la regió del Lake District, al Regne Unit, recorrent un total de 119km i 8.700m de desnivell positiu.
 
Per ser acceptat al club cal fer la volta en menys de 24 hores, i el rècord actual el sustenta Billy Bland amb un temps de 13h53 '.
 
A més de la Bob Graham Round, Jornet té previst un projecte d'alpinisme a l'Himàlaia abans de l'Everest. Al costat de la seva companya Emelie Forsberg, el duo es plantejarà un projecte alpinístic a l'Himàlaia en un estil minimalista i lleuger, seguint la manera en què sol anar a la muntanya.

23 April 2017

Un viatge a l'Himàlia, dos reptes

Anterior
01 March 2017

Pentacampió del món en vertical race

Següent