Besant la hardrock per tercera vegada

17 juliol 2016
Besant la hardrock per tercera vegada

Tercera Hardrock consecutiva i tercera victòria. Aquesta vegada, compartida. Després de córrer junts durant gairebé 23h, Kilian Jornet i el local Jason Schlarb han decidit arribar junts i ser els primers a besar la preuada Hardrock de la cursa d'ultra distància americana. La cita és una de les proves que Kilian Jornet tenia en aquella llista que va fer amb 16 anys. El 2014, l'atleta de la Cerdanya va visitar per primera vegada les muntanyes de Sant Joan i va sumar el seu primer triomf establint un nou rècord de la prova. Aquest cop, ha tornat a gaudir, a guanyar i a completar al costat de Schlarb la mítica Hardorck quedant-se prop del registre històric que va marcar fa dos anys. Jornet i Schlarb han besat la roca amb el logotip de la prova gravat després 22h58'28 '' de carrera.

"En les carreres de llarga distància el més important és el viatge, el descobrir i compartir moments i sensacions amb la natura, els voluntaris i els altres corredors. Després de passar gairebé 23 hores junts no tenia sentit guanyar per 1 o 5 minuts"

A les 6 del matí hora local, arrencava la cita americana, que enguany es corria en el sentit de les agulles del rellotge. Al llarg dels 160 km (100 milles), amb un desnivell acumulat de 20.132m voltant de la serralada de Sant Joan, els participants es veurien acompanyats de bon temps en gran part del recorregut. Esperant-los, zones tècniques, un recorregut salvatge i fins a 13 passos per pics de més de 3.700m, amb el punt més alt del recorregut en Handies Peak, a 4.281m.

El dues vegades guanyador del UTMB, Xavier Thévenard, sortiria amb força i seria el que lideraria la prova durant els primers compassos però, a partir del quilòmetre 11, Jornet, Thévenard i el de Colorado, Schlarb, quart en 2014 a UTMB, formarien un trio que avançaria junt fins passat el 33. No obstant això, en Kroger (km, 51), Thévenard i Jornet començarien a distanciar-se de Schlarb que passaria a set minuts de tots dos. Poc després d'aquest punt, al km 69, just després de Ouray, seria Emelie Forsberg qui faria de pasturar a Jornet durant uns quilòmetres.

Jornet i Théverand seguirien molt a prop l'un de l'altre al seu pas per Engineer i Grouse Gulch, fent gaudir a un públic que ha pogut veure coincidir en comptades ocasions amb Schlarb una mica més allunyat. Thévenard i Jornet, dos dels millors corredors d'ultra distància de la història en una prova mítica, avançant a bon ritme i, anunciant, per moments, un possible nou rècord de la prova. No obstant això, a Sherman (km, 114), Jason Schlarb es tornaria a enganxar a tots dos i seria el que al costat de Jornet lideraria la Hardrock en els següents compassos de la prova, distanciant-dos del francès que passaria a estar a 14 minuts.

"Les sensacions han estat bones des del principi. Hi havia molt nivell, corredors molt bons. Ens hem escapat amb un grup i hem anat bastant junts amb Xavier i Jason fins a meitat de cursa. Allà, vam marxar amb Xavi però Jason se'ns va tornar a unir i vam passar tota la nit corrent junts ", explica Jornet.


Serien, ara Jornet i Schlarb els que correrien junts, tranquils, ajudant-se l'un a l'altre i compartint fins i tot menjar als avituallaments. Així prop del final, després de compartir tants moments a la Hardrock decidirien seguir l'un al costat de l'altre per compartir victòria en una de les proves d'ultra distància més autèntiques del calendari. Després 22h58'28 '' de carrera, Jornet i Schlarb besarían junts la Hardrock per segellar la seva victòria compartida.

Després de posar-de nou el dorsal per gaudir pels senders de la Hardrock, Kilian Jornet, se centrarà en preparar el proper repte del projecte Summits of My Life: l'ascens a l'Everest.

28 July 2016

2016: el repte més ambiciós

Anterior