A long day out

17 abril 2019
A long day out

Kilian Jornet protagonitza en el curt documental "A long day out" una aventura a l'abast de qualsevol persona. El vídeo, publicat en els canals de Salomon TV, mostra una sortida que el corredor inicia des de casa a Noruega i que el porta a recórrer les muntanyes del fiord de Romsdal. A través del testimoni de Kilian Jornet i un ús innovador dels gràfics, l'espectador descobrirà que les millors aventures de vegades es poden viure a casa.
 
En 56 hores, Kilian realitza una aventura de 168 quilòmetres amb un desnivell positiu de 22.000 metres. El corredor utilitza un material bàsic d'escalada i esquí: un arnès, un mosquetó de seguretat, bastons d'esquí, diverses cordes i un piolet. Compta amb un pressupost de 72 € per a l'aigua, menjar i barretes energètiques, és a dir, Kilian dedica poc més d'1 € per hora per aquesta gran aventura. Tot i que els números de Jornet són d'infart, ell mateix explica: "No cal que anem molt lluny ni gastar molts diners per viure una gran experiència. A vegades n'hi ha prou amb posar-se les sabatilles, agafar la motxilla i començar a córrer des de la porta de casa fins que ens cansem. Així, podem viure una gran aventura descobrint el nostre propi entorn, amb el material que tenim al nostre abast ".
 
Aquest periple de més de dos dies, en què Kilian només dorm una hora i mitja, té com un dels màxims atractius el sol de mitjanit de Noruega, on entre abril i agost el sol està present gairebé les 24 hores del dia i que resulta en imatges paradoxals i sorprenents en on es veu a Kilian corrent a les dues de la matinada i amb llum solar, projectant l'abrupte paisatge de les muntanyes escandinaves.
 
Precisament l'escarpada serralada dels fiords noruecs és l'altre gran atractiu del documental, que per minuts presenta a Kilian enfrontant-se a un enorme desnivell. D'aquesta manera, el corredor ofereix amb una càmera frontal unes imatges que provoquen pur vertigen a l'espectador.
 
A més de l'acció, el documental presenta a Kilian Jornet en un entorn diferent al que estem acostumats: distès, a casa i gaudint de les muntanyes com més li agrada. La peça es pot veure al web de Salomon TV.

03 May 2019

Path to Everest a Austràlia i Nueva Zelanda

Anterior