Blog
23 February 2016
/

Comencen els clàssics i canvi de calendari

Al febrer comencen les proves clàssiques de l'esquí de muntanya, i entre elles, la Altitoy. El Pirineu Basc francès es vesteix de gala per acollir una carrera de dues etapes per les arestes de la Gavarine, acumulant fins 4.500m de desnivell. Aquest any, a més, la prova és puntuable per a la Copa del Món d'esquí de muntanya, de manera que els millors corredors del món se citaran a Luz Ardiden.

Kilian Jornet estarà a la sortida després d'alguns anys d'absència a la cita pirinenca. Ho farà al costat del francès Matheo Jacquemoud, molt en forma aquest any i amb qui Jornet ja ha disputat diverses proves per equips en anteriors campanyes. Tots dos competiran en la prova Open, ja que aquest any la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya no permet les parelles de diferents nacionalitats competir a la prova puntuable per a la Copa del Món. D'aquesta manera, i segons explicava Jornet: "Després d'aquesta cursa, i amb el nou reglament, sé que no puc optar a guanyar la combinada de la Copa del Món d'esquí de muntanya. Així que em centraré en intentar aconseguir una victòria aquí i a la Pierra Menta a més de la copa del món individual ". Així, Jornet també modificarà lleugerament el seu calendari i no acudirà a les dues últimes proves que tenia previstes, el Tour du Rutor i la Patrouille des Glaciers.

De moment Jornet segueix centrat a preparar la cita d'aquest proper cap de setmana. La Altitoy sortirà de l'estació d'esquí de Luz Ardiden el proper dissabte a les 7h15 per encarar la primera etapa, de 20km i 2.670m de desnivell positiu, i amb cim al Col des Laquets i el Col d'Aouet abans d'arribar a la cim del Pic du Midi (2.830m), des d'on es té una panoràmica impressionant del Pirineu. Diumenge es disputarà la segona etapa, lleugerament més curta i amb 2.055m d'ascensió a pics com el Lahazère (2.560 m) o el Bot Houradade (2.475m) per acabar a Luz Ardiden.

"Tinc ganes de córrer la Altitoy, una prova al Pirineu amb un recorregut exigent i una regió molt bonica. Les carreres en equip sempre motiven perquè hi ha aquesta part de companyerisme, així que esperem que el resultat acompanyi ", explicava Kilian Jornet. Al duo Jacquemoud-Jornet segur que els sortirà competència, amb les parelles italianes i franceses en el punt de mira.

Foto: ISMF Press Office