Un estiu per l'everest

13 abril 2016
Un estiu per l'everest

Kilian Jornet porta competint tota la seva edat adulta en curses de muntanya. Han estat més de deu anys on ha aconseguit victòries en les curses més importants del món, completant aquella llista de somnis que va escriure quan era un nen. Aquest any Jornet es prepara per a un repte més gran: intentar conquerir el cim de l’Everest, dins del seu projecte personal Summits of My Life.

Per poder preparar en condicions aquest repte, Kilian Jornet ha decidit participar en molt poques curses aquest estiu, i centrar-se en un entrenament específic d’alpinisme, escalada, i aclimatació a l’altura. Malgrat tot, i segons explicava: “No vull deixar de costat al 100% les curses de muntanya aquest any, perquè és una cosa que em segueix apassionant, on tinc grans amics i on gaudeixo de la muntanya“. Així, l’atleta de la Cerdanya es posarà el dorsal per disputar la Zegama Aizkorri al maig i la Hardrock 100 als Estats Units. Les dues són carreres que li apassionen: “Les he escollit perquè quadren dins del meu calendari d’entrenaments per l’Everest, i també perquè són cuses que em segueixen enamorant. Zegama és Zegama, no hi ha molt a dir sobre aquesta mítica prova al País Basc. La Hardrock l’he disputat els dos anys anteriors i té una bellesa natural i un ambient que la fa increïble també“.

La resta de l’estiu, Kilian Jornet té previst passar-ho entrenant: “Aquest any vaig a viure un estiu molt diferent. Després de deu anys corrent trail, enguany el focus estarà posat en l’alta muntanya. L’Everest serà un camí llarg, i que em suposarà un repte majúscul. És per això que vull preparar molt bé per arribar en les millors condicions possibles“.

El repte de l’Everest s’emmarca dins el projecte de Summits of My Life, que Kilian Jornet va iniciar el 2012 i que l’ha portat a intentar batre rècords de velocitat en muntanyes al voltant del món. L’Everest és l’últim repte d’aquesta llista, i que suposa un repte afegit, especialment per l’altura.

El 2015 l’equip ja tenia previst viatjar a la zona per provar aquesta ascensió, per la cara nord de la muntanya més alta del món. No obstant això, el terratrèmol que va devastar Nepal els va empènyer a retardar l’expedició i a viatjar igualment al país per col·laborar. El resultat d’aquest viatge és Langtang, un documental que narra les seves experiències i que és també un homenatge a l’optimisme del poble nepalès. El proper 25 d’abril es complirà un any del terratrèmol, i per commemorar aquesta trista efemèride, s’estan organitzant un seguit d’actes per recaptar fons per al projecte solidari de reconstrucció de la vall.

Aquest any, Jornet té previst viatjar al Nepal a finals d’estiu per a l’expedició. Al costat d’ell viatjaran els alpinistes Jordi Tosas i Jordi Corominas així com els càmeres i guies d’alta muntanya Sébastian Montaz-Rosset i Vivian Bruchez. Tots els detalls del projecte podran ser seguits en www.summitsofmylife.com.

18 April 2016

Summits of my life conmemora el primer aniversari del terratrèmol de nepal

Anterior
19 March 2016

Quarta copa del món individual

Següent