Kilian jornet guanya la transcavallo i es referma en el liderat

19 febrer 2016
Kilian jornet guanya la transcavallo i es referma en el liderat

Kilian Jornet ha estat aquest divendres el més ràpid en la cursa individual de la Transcavallo, penúltima prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya. L’atleta ha confirmat a Itàlia el seu bon moment en completar el circuit, en molt bon estat per les nevades caigudes en els últims dies, amb un temps de 01: 50.17, sent més ràpid que Anton Palzer i Michele Boscacci, segon i tercer, respectivament .

Jornet ha creuat la meta en solitari, amb 43 segons de renda pel que fa a Palzer, en una cursa que ha qualificat de “molt tècnica” a causa del recorregut boscós.

“La cursa ha estat molt tècnica amb baixades per dins del bosc i cinc pujades”, ha analitzat. En les tres primeres ascensions, Jornet ha compartit grup amb cinc rivals, entre els quals es trobaven Palzer i Boscacci. Ha estat a la quarta pujat quan s’ha escapat en solitari i s’ha assegurat la victòria final.

“L’estratègia era aguantar la primera part del recorregut i en la quarta ascensió he aconseguit l’avantatge que m’ha permès fer les baixades amb més tranquil·litat”, ha precisat.

Amb aquesta victòria, la tercera en el que va de temporada, Jornet suma 380 punts a la general, 60 més que Boscacci, i es referma en el liderat de la Copa del Món, en categoria individual.

“Estic molt content perquè la temporada està sent molt positiva. És el meu millor any en categoria individual i, a més, en un curs en el qual el nivell és molt alt “, ha explicat.

D’aquesta manera, la Mondolé Ski Alp (Itàlia), última cita del campionat que se celebrarà entre el 18 i el 20 de març, serà definitiva per decidir el campió de la Copa del Món.

Abans, Jornet competirà a l’Altitoy (27 de febrer) i a la Pierra Menta (del 9 al 12 de març), dues clàssiques de l’esquí de muntanya europeu.

Foto: ISMF Press Office

23 February 2016

Comencen els clàssics i canvi de calendari

Anterior
06 February 2016

Lideratge a la copa del món de vertical race

Següent