Kilian jornet conquereix la seva quarta pierra menta

12 març 2016
Kilian jornet conquereix la seva quarta pierra menta

El duo format per Kilian Jornet i Matheo Jacquemoud s'adjudiquen la Pierra Menta, la mítica prova per etapes que s'ha disputat aquests dies als Alps francesos. Han guanyat dominant la classificació general, i s'han imposat finalment als francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet i els italians Michele Boscacci i Roberto Antoniolli.

"Estem molt satisfets perquè ha estat una Pierra Menta molt especial en un recorregut amb el qual tots somiem, amb etapes llargues i tècniques en muntanya. Amb el Matheo hem anat molt bé des del principi i poder guanyar aquí és un somni. Una victòria a la Pierra Menta sempre passa per davant de qualsevol victòria en una altra cursa ", declarava Kilian Jornet

La Pierra Menta segueix sent una de les proves referents de l'esquí de muntanya, i 210 equips van encarar els quatre dies de competició, que sumen fins a 10.000 metres de desnivell positiu. Amb sortida i arribada al poble de Arêches Beaufort, la prova explora durant les quatre etapes cims més importants de la regió. Jornet coneix bé la prova, on ha participat en múltiples ocasions, i l'ha guanyada en tres ocasions (2008, 2010 i 2011).

En aquesta edició, per a la primera etapa els corredors havien de superar 2.584 metres de desnivell. Des del principi el Kilian Jornet i el Mathéo Jacquemoud van posar la directa i van aconseguir avançar amb quatre minuts a la parella francesa local, William Bon Mardion i Xavier Gachet. El primer dia va estar marcat sens dubte per l'abandonament dels guanyadors de les dues anteriors edicions, Damiano Lenzi i Matteo Eydallin, per una bronquitis del primer.

En la segona etapa, es va repetir el patró marcat el primer dia, i el podi va ser exactament el mateix, en una etapa més intensa amb 2.461m de desnivell positiu on els corredors van començar amb una llarga pujada de 1200 metres per arribar al Passage du Dard (2342 m). Des d'allà van enllaçar dos cims: el Comborcier (2428m) i Les Besaces (2340m) per acabar al Col Sans Nom (2535m). Les condicions de neu durant les dues primeres jornades van ser espectaculars, amb grans gruixos repartits per tot el circuit. A més, el sol va acompanyar en tot moment als atletes, que va fer més suportable les baixes temperatures. Jornet i Jacquemoud van avançar en sis minuts en la classificació general als francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet.

A l'equador de la prova, els atletes ja acumulaven fins a 5.000 metres de desnivell a les cames, i es van preparar per afrontar la tercera etapa, menys tècnica però molt llarga, de 25km i 2.513m de desnivell positiu. Amb unes condicions meteorològiques encara meravelloses, Kilian Jornet i Matheo Jacquemoud van repetir el patró de les dues primeres jornades i van arribar en primera posició a meta, aplanant el camí cap a la victòria en l'última etapa.

Ha estat aquest matí quan s'ha disputat l'última i probablement la més mítica etapa amb la pujada al Grand Mont (2.686m), on desenes de persones han pujat a animar els corredors. Jornet i Jacquemoud arribaven avui en segona posició, deixant la victòria d'honor a la parella local William Bon Mardion i Xavier Gachet. Malgrat tot, el tàndem aconseguia els punts necessaris per fer-se amb la victòria en la prova gal·la. Amb aquest, Jornet suma quatre victòries a la Pierra Menta i segueix inscrivint el seu nom en lletres d'or en la història de l'esquí de muntanya.

En arribar, el corredor de la Cerdanya explicava: "La veritat és que han estat quatre dies espectaculars, amb més de 2.500 m de desnivell positiu tots els dies i amb molt bones condicions de neu. Ha estat una cursa dura des del principi, hem anat molt bé de cames des del primer dia amb el Matheo i hem pogut gaudir-la molt, que això sempre ajuda a que passi millor. Ha estat un somni poder guanyar aquí amb el Matheo, amb qui he corregut moltes vegades però mai en la Pierra. La victòria en la Pierra és una d'aquelles que sempre es recorden "

Foto: Jocelyn Chavy

14 March 2016

Arriba la première de ???langtang??? a alemanya

Anterior
28 February 2016

Kilian jornet i mathéo jacquemoud guanyen una altitoy molt disputada

Següent