Calendari d'estiu

24 març 2015
Calendari d'estiu

Kilian Jornet presenta el calendari per a l'estiu de 2015. A diferència d'anys anteriors, ha decidit no participar en cap circuit competitiu específic i disputar proves a Europa i Estats Units.
 
Abans de començar la temporada de trail, Kilian Jornet viatjarà a l'Himàlaia durant prop de set setmanes en el marc del projecte Summits of My Life. Aquesta serà la primera aproximació de l'equip al repte de l'Everest (8.848m), encara que Jornet explicava: "Sabem que ens espera un llarg camí per davant. La preparació serà la clau, però també necessitarem paciència per descobrir aquestes grans muntanyes. Crec que serà un projecte a llarg termini que esperem completar en els propers anys".
 
Així, en aquesta primera aproximació a la muntanya més alta del planeta l'objectiu de Kilian serà aprendre i comprovar els efectes de l'altitud així com ampliar el coneixement de la zona i la ruta prevista. Kilian Jornet estarà acompanyat per un petit equip format per Sébastien Montaz, Vivian Bruchez i els alpinistes catalans Jordi Tosas i Jordi Corominas. Per a aquest projecte s'ha escollit una ruta poc practicada a la cara nord. Com en els reptes anteriors de Summits of My Life, l'expedició començarà des de l'últim poble i des d'allà l'objectiu és dirigir-se cap al cim i tornar. Segons les condicions, l'equip es planteja intentar l'ascens bé pel corredor Norton o Hornbein. No es té constància de cap intent anterior de repte seguint aquest recorregut concret.
 
Aquesta és la primera vegada que Kilian Jornet estarà per sobre dels 8.000m, i veu complicat poder completar una ascensió ràpida en aquesta primera expedició: "Per a mi aquest viatge a l'Everest serà per aprendre. Per conèixer bé la muntanya i els seus voltants i poder impregnar de tot el que els meus companys puguin aportar-. No sé quan podrem intentar el repte, i dependrà molt del temps, l'aclimatació i les condicions en què ens trobem. Sé que estar preparat serà la clau per a propers ascensos, així que en aquesta ocasió m'ho prenc com una oportunitat d'aprenentatge".
 
Un cop més, la forma en què Kilian viu i sent la muntanya seran la clau d'aquesta expedició. Un equip petit per a un repte majúscul, tot sota el paraigua dels valors de la muntanya: minimalisme, amistat i aprenentatge.
 
La temporada específica de trail començarà al juliol a Alaska, on Kilian té previso participar en la Mount Marathon, una cursa vertical que es disputa el dia nacional dels Estats Units fins al cim de la muntanya amb el mateix nom: "Aquesta és una de les cursesmés antigues que existeixen, ja que es disputa des de 1905. A més d'aquest fet, és bastant tècnica i amb molt nivell ".
 
Uns dies després Kilian Jornet participarà per segon any a la Hardrock (160km, 20.700m D +), que aquest any inverteix el recorregut: "L'any passat em vaig quedar enamorat d'aquesta prova. Les Sant Joan Mountains són un lloc màgic, i em va agradar també l'ambient i la simplicitat de la prova en un recorregut tècnic i salvatge".

De retorn d'Estats Units Jornet viatjarà a Noruega, on passarà unes setmanes fins a la celebració de la Tromsö Skyrace, prova de la qual és co-organitzador: "Aquesta cursa junta totes les coses que m'agraden d'aquest esport: tècnica, descobriment, viatges ... No obstant això, aquest any estaré a l'altre costat de la barrera, ajudant a l'organització i animant als corredors ".
 
Depenent de com avanci la temporada, Jornet es planteja si anar un any més a Sierre Zinal, una prova que sempre li ha agradat. A mitjans d'agost Jornet tornarà a viatjar a Noruega per disputar el quilòmetre vertical de Skaala: "És una cursa que va des del mar fins al cim. Són 1.800m de desnivell i en la qual participen grans corredors". Finalment, i per acabar la temporada, Jornet tornarà al Pirineu, per disputar la Ultra Pirineu a finals de setembre: "Tornar a la Ultra Pirineu és com tornar als orígens. En aquest recorregut, i quan encara no existia la carrera, va ser on em vaig iniciar en la llarga distància, recorrent els refugis per on passa la prova"
 
Uns mesos molt complets que li donaran l'oportunitat, un cop més, de gaudir de les curses de muntanya per tot el planeta.

Link al calendari

30 March 2015

Cap de setmana carregat de competició

Anterior
09 March 2015

Pierra menta, let???s go!

Següent